(Sport)podologie

De voeten vormen het fundament van ons algehele houdings- en bewegingsapparaat. Disbalans in deze basis kan (sport)blessures tot gevolg hebben. Een juiste balans helpt deze (sport)blessures te voorkomen en de lichamelijke prestaties kunnen aanmerkelijk verhoogd worden.

De voet bestaat uit 26 afzonderlijke botten, 33 gewrichten, 107 banden en 19 spieren en pezen. Een ingewikkelde samenstelling, waar we zuinig op moeten zijn. Patiënten met voet- en houdingsklachten kunnen bij ons terecht voor advies en behandeling ter voorkoming en genezing van klachten aan de voeten of die oorzakelijk ontstaan vanuit de voeten.

Met behulp van onze 2D scanner, de geavanceerde drukmeetplaat en onze extra kennis vanuit de fysiotherapie kunnen wij een gedegen analyse maken van de voet. De praktijk beschikt over een volledig ingerichte werkruimte, waar wij onze podologische zolen kunnen vervaardigen, zodat wij voor iedere voet een juiste zool kunnen verzorgen. Onze (sport-)podologen voldoen aan de hoogste eisen en zijn geregistreerd in het kwaliteitsregister van stichting LOOP. Dit register is vanuit de beroepsorganisatie opgezet met als doel om de kwaliteit van de (sport-)podologen nog verder te verhogen. 

Naast de podologische specialisatie heeft Fysio Xtra zich verder verdiept in hardloopgerelateerde blessures. Hardlopen is de laatste jaren de snelst groeiende sporttak van Nederland. Veel mensen gaan ongetraind starten met hardlopen met blessures tot gevolg. Met behulp van een digitale camera en passende software kunnen wij een professionele loopanalyse uitfilmen. Deze filmbeelden kunnen beeld voor beeld bekeken worden. Zo kunnen wij een gedegen advies geven op de hardlooptechniek en schoenadvies.

Sinds 2013 werkt Fysio Xtra nauw samen met de hardloopspeciaalzaak Run Fit, voor het verantwoord aanschaffen van hardloopschoenen.  

Fysio Xtra Waardenburg
Steenweg 65 A
4181 AK Waardenburg

Fysio Xtra Zaltbommel
Walstraat 1
5301 BV Zaltbommel

Fysio Xtra Beusichem
Ringelpoel 4 
4112 MA Beusichem 

T: 0418-65 18 63
E: info@fysioxtra.nl