Mulligan concept

Het Mulligan Concept is een methode die door de fysiotherapeut wordt gebruikt om pijnvrij te kunnen mobiliseren in de gewrichten. De methode gaat hypothetisch uit van een zgn. sporingsprobleem. Als metafoor kunt u hierbij denken aan een niet soepel lopende lade in een kast. Het spoor terugvinden is hier vaak een kwestie van een subtiele aanpassing van de positie van de lade, waarna het openen en sluiten weer zonder frictie kan plaatsvinden. Door in een menselijk gewricht deze gecorrigeerde beweging pijnvrij in te slijpen wordt het normale bewegingspatroon hersteld. Dit fenomeen leidt vaak tot een snel en blijvend herstel van de gewrichtsfunctie.

Indien een gewricht niet goed spoort, is er vaak met de methode Mulligan Concept veel resultaat te behalen. De Mulligan fysiotherapeut kan vrij snel beoordelen of er sprake is van een sporingsprobleem en of het Mulligan Concept voor u een geschikte behandeloptie is.

Het Mulligan Concept is geschikt voor veel problemen aan het bewegingsapparaat, zoals b.v aan knie, enkel, heup, bekken, rug, nek schouder, elleboog, pols, hand.

Onze specialisaties

Manuele therapie
Oedeemtherapie
Mulligan concept
Medical Taping Concept
Etalagebenen
Dry-Needling
Shockwave therapie

Fysio Xtra
Steenweg 65 A
4181 AK Waardenburg

Walstraatje 1
5301 BV Zaltbommel

Ringelpoel 4 
4112 MA Beusichem 

Achterweg 31
4171 BA Herwijnen

T: 0418-65 18 63
E: info@fysioxtra.nl